sponsor

Slider

Видео СИТВ

ФУДБАЛ

ОСТАЛИ СПОРТОВИ

РУКОМЕТ

ФУТСАЛ

ОДБОЈКА

СОКОЛОВИ

» »Unlabelled » Славијаши се вратили из Аустрије

Експедиција Славије се у недељу вратила са 15-днених припрема у аустријском Грацу. Одиграли су, током боравка у овој земљи, шест утакмица.

Поражени су у четири ,а играли су против прволигаша Мађарске и Румуније. Док су нерешено одиграли са једним аустријским друголигашем и једном нижеразредном екипом. Против друголигаша је било 0:0, а ове из четврте лиге поразили су са 6:0. Овај сусрет су играли Славијини резевисти, па сигурно да резултат тог меча нема никакву важност, а не може бити неки показатељ форме тима. Остали мечеви би требали да донесу забринутост стручном штабу. Примљено је у та четири дуела 13 голова, а постигнут је само један.
- Када погледате те резултате и ту статистику стврано морате да се упитате како смо играли и шта смо радили у Грацу. Морам рећи да су сви ти голови, а ово заиста мислим крајње озбиљно, долазили не из израђених акција наших противника већ наших грешака. Нема дилеме да су Паск, Политехника, Ломбрад Папа и Хомођош боље екипе од нас и на већем су нивоу. Почели су и припреме пре нас, па ме онда порази много и не интересују. Показали су нам они где смо слаби и шта морамо да радимо. Евиднетно је да имамо проблема у игри приликом трансформације код изгубљене лопте.Ту смо били најлошији,а ни реализација нам није била јача страна. Поклањали смо противницима лопте и они су то кажњавали. Нису то екипе из Пре мијер лиге Босне и Херцеговине које пропуштају да казне такве грешке. Ту нема промашаја. Свака шанса се користи, а ми смо им их давали оберучке, каже шеф стручног штаба Славије Драгана Радовић.
Према његовим речима играчи су на овм припрема били заиста врло одговорни, професионални и ангажовани. Радили су ревносно и изврашавали су своје обавезе. Није стручни штаб имао ни једну примедбу на то.
-Ове су припреме заиста биле врхунске. Нема дилеме да ћемо бити физички по тпуно спремни. Када сам преуезео екипу, а то је било непосредно пред полазак у Аустрију, разговарао сам са играчима и члановима стручног штаба. Рекли су ми какав су имали ритам код мог претходника на Славијиној клупи. Кад су играли утакмице није било јутарњег тренинга. Ја сам се одлучио за другачији ритам и био сам свестан да ће то донет проблеме у игри, код ових контролних мечева. Имали смо јаке тренинге у јутарњим часовима, а онда поподне утакмица. Јасно је било да немамо свежину,да су играчи тешки, да немају ни потребну дозу концентрације. Све је то било због великог напора којем су били изложени. Утакмице су играли под притиском и зато су и примили толико голова. Све то ми ,понављам није било битно, јер сам осетио да се екипа ипак из дана у дан диже. Сада смо физички потпуно спремни да одговоримо свим обавезама. Сигурно је да нас нико у Премијер лиги неће надтрчати. Свима ћемо моћи парират, каже Радовић.
Он је играчима дао два слободна дана, а већ сутра ће радити два пута, да би од уторка имали један тренинг. Играће и пријатељску утакмицу са Фамосом у среду.
Биће то прилика да се види колико Славија може,али и да се евентуално наслути првих 11 за премијерни меч са Вележом.
-Имам ја у својој глави стартних 11 и нећу га саопштити. Увек може да дође до неке промене. Играчи ће сви бити у конуренцији за тим, а непосредно пред полазак у Мостар ћу саопштити ко ће на пут. Током ових припрема сви су имали шансу да се наметну и покажу колико могу и колико вреде. Оно што ме радје је да су новајлије одлично примљене од саиграча и да су се добро уклопиле. Ко ће од њих бити појачање,видећемо током шампионата. Исто тако мора рећи да има младих играча који се намећу. Показали су да поседују таленат, али је исто тако јасно да се они морају дозирано уводити у тим и давати им шансу. На нама из стручног штаба је да им омогућимо тај правилан развој. Имаће и они своје шансе и у шампионату и Куп такмичењима, рекао нам је Радовић.
До премијере у Врапчићима, Радовић је најавио рад на освежењу екипе и увежбавање завршнице напада. Имали су, у Аустрији потешкоћа код тог завршног паса. Лопта стигне до гола протвника, а тада се уместо једноставног решења тежило проигравањима па се показивала и жеља да се ушета у гол противника. То није пролазило, па ће у наредних седам дана акценат бити на завршном пасу и реализацији напада.

Аутор: Драгиша Ћорсовић

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост

Нема коментара:

Коментариши