sponsor

Slider

Видео СИТВ

ФУДБАЛ

ОСТАЛИ СПОРТОВИ

РУКОМЕТ

ФУТСАЛ

ОДБОЈКА

СОКОЛОВИ

» » РК Теслић-РК Славија (14:11) 21:21

Минулог викенда одиграно је 7.коло шампионата Српске рукомету, у коме је наш тим играо у гостима против Теслића, а меч је завршен без побједника 21:21.


Био је то меч у коме су домаћи рукометаши демонстрирали веома груб рукомет, па је у појединим тренуцима утакмица личила на рагби меч. Иако је Теслић на одмору имао три гола предности, плаво-бијели су смогли снаге и у наставку доћи до поравнања, а да су имали само мало среће и концетрације у задњем нападу и до пуног плијена. Ипак на крају 21:21, бод довољан за трећу позицију на табели. У нашем тиму најефикаснији је био Тошић са 6 погодака, а пратили су га Милош Тешановић и Тушевљак са по 4 погодка. Наш тим је са клупе предводио Борис Тешановић, јер је шеф струке Јолић оправдано одсуствовао са овог меча. Славија је у сљедећем колу домаћин екипи Голић Шарић.
Лидер шампионата је и даље Локомотива, која је и даље непоражена, а у овом колу је савладала Котор Варош 34:27. 
Дисциплинска комисија РСРС је одлучила да се утакмица између РК „ХЕРЦЕГОВАЦ“ и РК „ТЕСЛИЋ“ региструје службеним резултатом 10:0 за РК „ХЕРЦЕГОВАЦ“, а РК „ТЕСЛИЋ“ се одузима 1 (један) бод од већ освојених бодова а све у складу са чланом 84. алинеја 3. Правилника о такмичењима и чланом 42. Дисциплинског правилника РС РС. 

Образложење:
Утакмица између РК „Херцеговац“ и РК „Теслић“ није настављена по завршетку првог полувремена (код резултата 10:9 за домаћина) ради тога што су по завршетку првог дијела утакмице два домаћа играча физички наснули на гостујуће играче што је полиција благовремено раздвојила те су се екипе повукле у свлачионице. По истеку паузе у полувремену екипа РК „Теслић“ није хтјела наставити утакмицу са образложењем да су се играчи уплашили и да их нико није позвао да изађу на терен.
У изјавама службених лица као и представника екипа није било контакта између публике и играча утакмице те није било основа да екипа РК „ТЕЛИЋ“ не настави утакмицу, поготово што је на утакмици било присутно четири полицајца и што су услови за одигравање утакмице били у складу са Пропозицијама такмичења. 
Играчи који су изазвали инцидент су санкционисани у складу са Пропозицијама и то није ни први ни последњи инцидент који се десио или ће се десити али зато постоје Првилници по којима ће бити исти санкционисани. По изјавама представника екипа као и присутних полицајаца у тренутку када су домаћи играчи насрнули на гостујуће играче није дошло до контакта између публике и играча тако да нема основа за трајни прекид утакмице што је одлучујуће за регистрацију утакмице службеним резултатом.

На донесену ОДЛУКУ екипа РК „ТЕСЛИЋ“ има право жалбе у року од 8 (осам) дана другостепеном органу т.ј Предсједништву заједнице лигаша РС РС.

РЕЗУЛТАТИ 7. Кола:

ЛОКОМОТИВА- КОТОР ВАРОШ 34 : 27 
МЛАДОСТ- ХЕРЦЕГОВИНА 30 : 19
ДРИНА-БИЈЕЉИНА 38 : 24
ПАЛЕ-ЛЕОТАР 24 : 21
ГОЛИЋ ШАРИЋ -ХЕРЦЕГОВАЦ 42 : 25
ТЕСЛИЋ-СЛАВИЈА 21 : 21

Регистрација утакмице 6. кола
ХЕРЦЕГОВАЦ-ТЕСЛИЋ 10 : 0

ТАБЕЛА:

КЛУБ БОД
1 ЛОКОМОТИВА 21
2 ДРИНА (-1) 15
3 СЛАВИЈА 13
4 МЛАДОСТ 12
5 БИЈЕЉИНА 12
6  ПАЛЕ 12
7 ЛЕОТАР 10
8 КОТОР ВАРОШ 9
9 ХЕРЦЕГОВИНА 7
10 ТЕСЛИЋ (-1 бод) 3
11 ГОЛИЋ-ШАРИЋ-БОРАЦ 3
12 ХЕРЦЕГОВАЦ БИЛЕЋА (-1) 3

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост

Нема коментара:

Коментариши