sponsor

Slider

Видео СИТВ

ФУДБАЛ

ОСТАЛИ СПОРТОВИ

РУКОМЕТ

ФУТСАЛ

ОДБОЈКА

СОКОЛОВИ

» » » Источно Сарајево постаје град рукомета

Источно Сарајево, 18. 06. 2014. /аутор; фото: Марко Тешановић/
Рукометаши Славије из Источног Сарајева већ неколико година уназад биљеже запажене резултате у Првој лиги Републике Српске. То још више добија на значају, узме ли се у обзир да комплетан играчки кадар чине рукометаши из сопствене школе рукомета. Да ће и у наредном периоду Соколови играти важну улогу у рукомету Републике Српске доказују управо омладинске селекције које чине једну од најбољих екипа у цијелој Босни и Херцеговини.

У недавно завршеној Лиги Кантона Сарајево, млади Соколови такмичили су се у три категорије, гдје су доказали да квалитетом одскачу од својих вршњака. Иако су се такмичили ван конкуренције, у двије од три категорије омладинци Славије убједљиво се завршили на првом мјесту.

Генерација дјечака рођених 2000. године очитали су рукометну лекцију својим вршњацима, те такмичење завршили са стопостотним учинком.

Такође, ништа мање успјешна није била генерација дјечака рођених 1996 године. Завршили су на првом мјесту са само једним поразом, те тако доказали да је Славија, иако у организационом смислу много мања од неких који су се такмичили, квалитетом један од најбољих клубова у региону.

Под тренерском палицом Бориса Тешановића и Бориса Вулетића, још један у низу успјеха остварили су и јуниори Славије. На завршници првенства Републике Српске за јуниорски узраст које је одржано у Приједору, млади Соколови су освојили изванредно треће мјесто те тиме обезбједили пласман на државно првенство Босне и Херцеговине, гдје ће покушати да остваре што бољи резултат и тиме докажу свој квалитет и на државном нивоу.

Наде се полажу у стварање добрих играча, а за Славију то за сада није проблем, те се овим дјечацима, као и сениорском тиму предвиђа свијетла будућност, бар на резултатском плану.


Тешко функционисање клуба, недовољно добри услови за тренирање, не представљају ни најмању препреку, да овај прволигаш „производи“ одличне рукометаше, који ће у наредним годинама чинити окосницу плаво – бијелих из Источног Сарајева

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост

1 коментара: