sponsor

Slider

Видео СИТВ

ФУДБАЛ

ОСТАЛИ СПОРТОВИ

РУКОМЕТ

ФУТСАЛ

ОДБОЈКА

СОКОЛОВИ

» » » ФК СЛАВИЈА- ФК ЛЕОТАР (1:0) 3:0

Славија је побједом од 3:0 оправдала улогу фаворита у сусрету са слабашним Леотаром. Након обилних падавина терен је био у лошем стању, али то није сметало домаћим фудбалерима да дају свој максимум и освоје три бода, која им гарантују мирнију завршницу првенствене трке.

Идеалну прилику за домаће пропустио је Игор Радовановић у 10. минути. Махир Карић је убацио лопту с лијеве стране, а нападач Славије са десетак метара погодио је мјесто гдје се спајају пречка и статива. Двије минуте касније И.Радовановић је главом спустио лопту за Игора Ламбулића, који је покушао да је захвати атрактивно-маказицама. На карају промашио је лопту и добру шансу. Гостујућа мрежа попустила је у 17. минути. Жарко Караматић је убацио лопту у шеснаестерац, гдје се нису најбоље снашли И.Радовановић и Леотарова одбрана. Ипак, дошла је до стопера Младена Лемеза, који је снажно шутирао са петнаестак метара и уз помоћ стативе савладао голмана Горана Чокорила. Имао је Караматић у 24. минути лијепу прилику да удупла предност свог тима, али је његов шут искоса с десетак метара завршио поред супротне стативе. Мрежа Леотара затресла се и у 31. минути, али је погодак И.Радовановића поништен због недозвољене позиције. Коректну утакмицу на терену до усијања довео је судија Велимир Дринић, који је у 43. минути престрого показао пут у свлачионицу Филипу Осману након једног старта, који је више личио на проклизавање на расквашеном терену. Погубљене конце покушао је да ријеши картонијадом у посљедње двије минуте првог дијела.

Само што су кренули с центра у наставку утакмице домаћи су затресли мрежу Требињаца. Ламбулић је упослио И.Радовановића, који је изашао пред голмана Чокорила и без проблема га 
савладао за вођство Славије од 2:0. За потпуни потоп Леотара побринуо се Караматић у 69. минут. Одиграо је дупли пас са Гораном Поповићем и са 25 метара еуро-голом погодио доњи лијеви угао. Минуту касније Караматић је упутио идентичан шут, али је Чокорило овај пут одбранио парадом.

ФК СЛАВИЈА- ФК ЛЕОТАР (1:0) 3:0
Стадион: СРЦ Славија. 
Гледалаца: 200. 
Судија: Велимир Дринић (Модрича) 5. 
Помоћници: Давор Бељо (Мостар) и Дарио Приморац (Љубушки). 
Делегат: Изет Банда (Брчко). 
Стријелци: 1:0 – Лемез (17), 2:0 – И.Радовановић (46, Ламбулић), 3:0 – Караматић (69, Поповић). 
Жути Картони: И.Радовановић, Митровић (Славија), Ђерић, Деретић, Шакић, Шараба (Леотар). 
Црвени картон: Филип Осман (Славија) у 43. минуту.
СЛАВИЈА: Лучић -, Поповић 7, Митровић 6,5, Лемез 7, Шабановић 6,5, Караматић 7,5 (84. Оглечевац -), Осман 6,5, Чомор 6,5, Карић 6,5, И.Радовановић 6,5 (62. Радосављевић -), Ламбулић 6,5 (79. М.Петошевић -). Тренер: Драган Радовић.
ЛЕОТАР: Чокорило 5,5, Тасовац 5, С.Андрић 5,5, Шараба 5,5, Марковић 5 (54. Вучић 5), Миловић 5, Мајкић 5, Симовић 5, Ђерић 5, Шакић 5, Деретић 5. Тренер: -.
Играч утакмице: Жарко Караматић (Славија) 7,5.


Аутор: Недељко Лубура

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост

Нема коментара:

Коментариши