sponsor

Slider

Видео СИТВ

ФУДБАЛ

ОСТАЛИ СПОРТОВИ

РУКОМЕТ

ФУТСАЛ

ОДБОЈКА

СОКОЛОВИ

» » » ФК Славија- ФК Борац (БЛ) (1:0) 2:0

Фудбалери Славије су на свом терену победили екипу Борца с 2:0 у утакмици 25. кола Премијер лиге БиХ. Храбром игром свих 90 минута показали су да имају снаге и знања да се изборе за опстанак у елиити.

Већ у 30. секунди Славија је имала одличну прилику. Жарко Караматић је побегао по десној страни центрирао за усамљеног Душка Радосављевића, који је промашио лопту на десетак метара од гостујућег гола. У 7. минуту Младен Лемез је послао одличну лопту за Игора Ламбулића, који је успео да заобиђе голмана Асмира Авдукића, али је његов ударац са пар метара с гол-линије изблокирао Марко Јевтић. Ново узбуђење десило се поново пред голом Борца у 29. минуту. Караматић се ослободио двојице противничких играча и проследио лопту до Горана Поповића, који је с десне стране центрирао за Радосављевића, али његов шут са седам метара завршио је поред стативе. Караматић је у 31. минуту направио слалом кроз Борчеву одбрану и упослио Махира Карића, који је био непрецизан са десетак метара искоса с леве стране. Славија је офанзивну игру крунисала голом у 39. минуту. Денис Чомор је извео слободан ударац с десне стране, а Дарко Ђајић на свом петерцу закачио је лопту и послао је у властиту мрежу.

Винко Мариновић је на почетку другог пчовремена извршио прву измену и уместо Петра Кунића у игру убацио Стефана Савића, који је донео свежину у игри Бањалучана, који су тек након сат времена игре успели да успоставе теренску равнотежу. Гости су прву зрелију прилику имали у 64. минуту. Феодор Предраговић упослио је Игора Журжинова у домаћем шеснаестерцу. Шутирао је из прве, али је лопта отишла за неколико центиметара изнад пречке. Питање победника решено је у 86. минуту. Славији су злата вредну победу донели резервисти. Недим Оглечевац је центрирао с десне стране, голман Авдукић је закачио лопту, али се она одбила од пречке и дошла до младог Немање Продановића, који је са пар метара погодио небрањени део мреже за коначних 2:0.

ФК Славија- ФК Борац (БЛ) (1:0) 2:0

Стадион: СРЦ Славија.
Гледалаца: 500.
Судија: Елвис Мујић (Бановићи) 6,5. Хрвоје Турудић (Читлук) и Стево Перић (Бијељина). Делегат: Фрањо Гргановић (Нови Травник).
Жути картони: Радосављевић, И.Радовановић, Шабановић (Славија).
Стрелци: 1:0 Ђајић (аутогол) у 39, 2:0 Продановић у 86. минуту
СЛАВИЈА: Лучић -, Радосављевић 6,5 (од 62. И.Радовановић -), Поповић 7, Осман 6,5 (од 51. Продановић 6,5), Карић 6,5, Чомор 7,5, Караматић 7 (од 80. Оглечевац -), Шабановић 7, Митровић 6,5, Лемез 6,5, Ламбулић 6,5. Тренер: Драган Радовић.
БОРАЦ: Авдукић -, Радуловић 6, Јевтић 6,5, Жижовић 6,5, Кунић 5 (од 46. Савић 6), Предраговић 6, Граховац 6,5, Ђајић 5,5, Субић 6, Журжинов 6, Грујић 6. Тренер: Винко Мариновић.

Аутор: Н.Лубура

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост

Нема коментара:

Коментариши