sponsor

Slider

Видео СИТВ

ФУДБАЛ

ОСТАЛИ СПОРТОВИ

РУКОМЕТ

ФУТСАЛ

ОДБОЈКА

СОКОЛОВИ

» » » ФК СЛАВИЈА- НК ЖЕЉЕЗНИЧАР (0:0) 1:1

Славија и Жељезничар су поделили бодове у утакмици 22. кола Премијер лиге БиХ одигравши 1:1. Лепих потеза и обострано борбене игре није недостајало, па је и коначан резултат најреалнији исход меча.

Домаћи фудбалери су, свесни да немају шта да изгубе, храбро ушли у меч с актуелним прваком. У уводним минутама имали су неколико полуприлика, али су гости први упутили ударац у оквир гола. Било је то у 16. минуту када је Дамир Садиковић снажно шутирао са седамнаест метара, а голман Младен Лучић одлично интервенисао. Два минута касније Горан Поповић је прошао по десној страни, у гостујућем петерцу упослио је Игора Ламбулића, али се нападач Славије није најбоље снашао. Стратег Жељезничара Дино Ђурбузовић био је приморан да већ у 34. минуту изврши измену. Уместо повређеног Елдара Хасановића у игру је убацио Ениса Садиковића. Лучић је добро интервенисао и у 36. минуту. Армин Хоџић је силовито шутирао искоса с десне стране, домаћи голман је одбио лопту и уз помоћ Поповића отклонио опасност по гол. Прве јаче аплаузе домаће публике измамио је Ламбулић у 39. минуту, када је упутио ударац са двадесетак метара у доњи десни угао, али је Филип Лончарић био несавладив на голу Жељезнича. Гостујући чувар мреже одлично је одреаговао и минут касније, када је на време напустио гол-линију и на седамнаест метара главом испуцао лопту. У 41. минуту Хоџић је још једном снажно шутирао, а Лучић је, овај пут, ухватио лопту.
Славија је повела у 49. минуту. Била је то акција из фудбалских уџбеника. Махир Карић је одиграо дупли пас са Денисом Чомором, ослободио се својих чувара, а онда повратном лоптом упослио Ламбулића, коме није било тешко да са пет метара погоди небрањени део мреже. Жељезничар је изједначио у 65. минуту. Младен Зељковић је одлично центрирао с десне стране, а добро постављени Мирсад Рамић главом је са неколико метара савладао Лучића. Одличну прилику за госте имао је Хоџић у 78. минуту. Ослободио се двојице чувара и са 12 метара шутирао, али је Лучић одбранио. 

ФК СЛАВИЈА- НК ЖЕЉЕЗНИЧАР (0:0) 1:1
Стадион: СРЦ Славија. 
Гледалаца: 2.000.
Судија: Един Јакуповић (Бихаћ) 6. 
Помоћници: Ратко Кунић (Бања Лука) и Давор Бељо (Мостар). 
Делегат: Радислав Кундачина (Требиње). 
Стрелци: 1:0 Ламбулић у 49, 1:1 Рамић у 65. минуту. 
Жути картони: Радосављевић, Шабановић (Славија).
СЛАВИЈА: Лучић 7, Поповић 7, Митровић 6,5, Лемез 6,5, Шабановић 6,5, Чомор 6,5, Осман 6,5 (од 71. Берјан -), Продановић 6,5, Радосављевић 6,5 (од 55. Караматић 6), Карић 7, Ламбулић 6,5 (од 63. Ђорић -). Тренер: Славиша Божичић.
ЖЕЉЕЗНИЧАР: Лончарић, Станић 6,5, Зељковић 6,5, Богдановић 6, Бучан 6, Хасановић - (од 34. Е.Садиковић 6), Д.Садиковић 6, Рамић 6,5, Јамак 6 (од 86. Мемија -), Сврака 6, Хоџић 6,5 (од 89. Бајић -). Тренер: Дино Ђурбузовић.
Играч утакмице: Младен Лучић (Славија).

аутор: Недељко Лубура / фото: Драган Пјевић

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост

Нема коментара:

Коментариши