sponsor

Slider

Видео СИТВ

ФУДБАЛ

ОСТАЛИ СПОРТОВИ

РУКОМЕТ

ФУТСАЛ

ОДБОЈКА

СОКОЛОВИ

» » ФК СЛАВИЈА- ФК ВЕЛЕЖ (0:0) 0:2

Славија је још једном разочарала пред домаћим навијачима. У 16. колу угостила је Вележ и поражена с 0:2. Стријелци су били Сабахудин Јусуфбашић и Алидин Дино Хајдаровић, а за пуни плијен огроман допринос дао је несавладиви голман Сенедин Оштраковић.
Мостарци су дошли с намјером да се надигравају, што су најавили од почетка утакмице. Први су запријетили у 7. минути, када је Бојан Летић центрирао с лијеве стране, а усамљени Дејан Рашевић са десетак метара пребацио оквир гола. Узвратила је Славија у 14. минути. Жарко Караматић је набацио за Радосава Алесића, али је његов ударац главом одбранио Оштраковић. Непун минут касније Дарко Малетић шутирао је искоса с десне стране, а голман Стефан Томовић ногом је закачио лопту и сачувао мрежу. Караматић је у 41. минути имао још једну одличну асистенцију. Одиграо је повратну лопту за Горана Поповића, чији је шут са ивице шеснаестерца крајњим напорима зауставио Оштраковић.
Вележ је у 46. минути дошао до предности. Након гужве у домаћем петерцу Мустафа Кодро је кратким пасом упослио Сабахудина Јусуфбашића, коме није било тешко да са шест метара савлада Томовића. Караматић је у 49. минути из слободног ударца гађао рашље, а Оштраковић парадом избацио лопту ван терена. У наставку, Караматић је ивео ударац из угла, али је Пушара с пет метара главом шутирао преко гола. Феђа Дудић је у 61. минути био у идеалној прилици да поравна резултат, али се није најбоље снашао у пријему лопте на пет метара од противничког гола. Ову акцију домаћих окончао је Махир Карић ударцем преко гола. Резервиста Славије Александар Шљивић је у 76. минути на асистенцију Караматића шутирао из окрета и погодио стативу Оштраковићевог гола. Питање побједника ријешио је Хајдаровић у 87. минути, када је након одличног паса Синана Рамовића изашао сам пред Томовића и погодио за 0:2.
ФК СЛАВИЈА- ФК ВЕЛЕЖ (0:0) 0:2
Стадион: СРЦ Славија.
Гледалаца: 400.
Судија: Драган Петровић (Бања Лука) 6.
Помоћници: Горан Дујак (Оџак), Јасмин Смајић (Калесија).
Делегат: Фрањо Гргановић (Нови Травник).
Стријелци: 0:1 – Јусуфбашић (46), 0:2 Хајдаровић (87).
Жути картони: Перишић, Алексић, Пушара (Славија), Звонић, Кодро, Рашевић, Хајдаровић (Вележ).
Играч утакмице: Сенедин Оштраковић (Вележ) 7.
СЛАВИЈА: Томовић 6, Поповић 6, Алексић 6, Митровић 5,5, Перишић 5,5, Караматић 6,5, Осман 6, Чомор 5,5, Мамић 5 (59. Карић 5,5), Пушара 5 (77. Берјан), Дудић 5 (71. Шљивић). Тренер: Александар Симић.
ВЕЛЕЖ: Оштраковић 7, Звонић 5,5, Казазић 5,5, Кодро 6,5, Зољ 6, Окић 6,5, Хебибовић 5,5, Јусуфбашић 6,5 (67. Хајдаровић -), Летић 6,5, Рашевић 6 (77. Рамовић -), Малетић 6. Тренер: Недим Јусуфбеговић.

аутор: Недељко Лубура / фото: Драган Пјевић

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост

Нема коментара:

Коментариши