sponsor

Slider

Видео СИТВ

ФУДБАЛ

ОСТАЛИ СПОРТОВИ

РУКОМЕТ

ФУТСАЛ

ОДБОЈКА

СОКОЛОВИ

» » » » ФК Славија-НК Витез 1:0

Славија је теже него што се очекивало дошла до минималне побједе од 1:0 против Витеза. У лошој фудбалској представи стријелац јединог гола био је Радосав Алексић.

Прву прилику на утакмици имали су гости у 4. минути. Армин Капетан је убацио лопту с десне стране, а Јасмин Смирко неометан са десетак метара шутирао директно у голмана Стефана Томовића. У 8. минути Жарко Караматић је направио слалом у Витезовом шеснаестерцу, али је био преамбициозан у солирању. До 25. минуте на терену је била права успаванка, а онда нова шанса за госте. Харис Дилавер је извео слободан ударац са осамнаест метара, гађао је доњи десни угао Томовићевог гола, али је домаћи чувар мреже одбранио парадом. До краја првог полувремена биљежимо шутеве Марка Перишића и Махира Карића из велике удаљености, међутим у оба покушаја лопта је отишла високо изнад пречке, те снажан ударац Игора Радовановића из слободног ударца у 45. минути, који је крајњим напоримна зауставио голман Александар Живковић.
Најбољу прилику пропустио је И.Радовановић у 51. минути када је шутирао са пет метара, а голман Живковић избацио лопту у корнер. Од 57. минуте Витез је играо са десеторицом, пошто је Славко Брекало због грубог старта над Караматићем добио директан црвени картон. Играч више на терену није се осјетио у игри Славије. Прилику је имао резервиста Иван Мамић у 74. минути, када је главом шутирао са десетак метара, а аплаузе гостујућих навијача измамио голман Живковић. И када се чинило да ће Витежани остати непоражени, домаћи су постигли погодак. Било је то у 83. минути. Караматић је извео корнер с десне стране, а Радосав Алексић главом послао лопту иза леђа немоћног Живковића. До краја утакмице двије идеалне прилике за Славију промашио је Немања Пушара.
Наш тим у наредном колу игра на Грбавици против Жељезничара. 

Меч почео минутом шутње 

Данашњи сусрет је почео минутом шутње у част прерано преминулог великог навијача нашег тима Давора Кујаче- Даче. Том приликом капитен нашег тима је уручио породици преминулог Давора дрес са потписима играча, а представник наше навијачке групе је положио цвијеће на мјесто одакле је Давор годинама посматрао утакмице свог вољеног клуба. На сјеверној трибини Соколови су раширили паролу на којој је писало "Дачо почивај у миру, заувијек си дио нас" и на овај начин се захвалили човјеку који је увијек био спреман да помогне нашој навијачкој групи.
ФК СЛАВИЈА - НК ВИТЕЗ (0:0) 1:0
Стадион: СРЦ Славија.
Гледалаца: 500.
Судија: Драган Петровић (Бања Лука) 6,5.
Помоћници: Жељко Марић (Добој), Љубо Миличевић (Посушје).
Делегат: Мерсим Мешић (Градачац).
Жути картони: Караматић, Пушара (Славија), Капетан (Витез).
Црвени картон: Славко Брекало у 57. минуту (Витез).                                                     Стријелац: 1:0 – Алексић (83).
Играч утакмице: Радосав Алексић (Славија) 7.
СЛАВИЈА: Томовић 6, Чомор 6, Алексић 7, Митровић 6, Шабановић 6, Караматић 6,5 (86. Пушара -), Осман 5,5, Перишић 5,5, Карић 5,5, Дудић 5,5 (90. Лемез -), И.Радовановић 5,5 (72. Мамић -). Тренер: Драган Радовић.
ВИТЕЗ: Живковић 6,5, Јурић 6,5, Хасановић 6, Дилавер 5,5, Шишић 5,5 (86. Видовић -), Имамовић 5,5, Брекало 5,5, Кожуљ 5,5 (68. Ј.Шантић -), Капетан 6, Прањковић 6,5, Смирко 6. Тренер: Весељко Петровић.
Get Adobe Flash player
аутор: Н.Лубура

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост

Нема коментара:

Коментариши